Cobol: olajša delovno življenje

Tiskanje boljšega življenja!

Skrbimo, boljši smo!

Gallus Group, vodilno podjetje za tiskanje etiket, lansira svoj prvi komplet črnil

25-08-2023

Gallus Group, vodilno podjetje za tiskanje etiket, lansira svoj prvi komplet črnil


label printing


     Skupina Gallus je pred kratkim praznoval 100. obletnico v začetku tega leta. Proizvajalec stiskalnic, hčerinska družba Heidelberg Druckfarben GmbH (HEIDELBERG), je dolgoletno vodilno podjetje na področju tradicionalnega tiskanja etiket s svojim Gallus Labelmasterjem in je nemoteno vstopilo v svet digitalni tisk etiket s svojo Gallus Labelfire – s hibridnimi stiskalnicami tudi v svojem portfelju.

     Zanimivo je, da je Gallus skupaj s HEIDELBERGOM nedavno vstopil tudi na področje črnil in razvil komplet črnil UVF01 za Gallus Labelfire 340. Gallus je predstavil nov set črnil na Interpacku 2023.

     »Vedno iščemo načine za inovacije in ustvarjanje vrednosti za naše stranke, zato je za Gallus Labelfire 340 nov prilagodljiv inkset predstavljal edinstveno priložnost za odprtje novega donosnega trga za naše stranke pretvornikov,« je povedal Thomas Schweizer, vodja prodaje, Skupina Gallus. »Danes lahko uporabniki Gallus Labelfire 340 izkoristijo vse prednosti digitalnega tiska – vključno s kratkimi nakladami, različicami in personalizacijo, zmanjšanimi odpadki in skladiščenjem – da omogočijo proizvodnjo stroškovno učinkovite zložljive kartonske embalaže in laminatnih tub, ki se običajno uporabljajo v kozmetiki.«

     Schweizer je opozoril, da je ključna prednost kompleta črnil UVF01 ta, da rešuje pogost problem razpok UV-črnila na laminatnih ceveh, ko so upognjene. Dodal je, da je to ključno vprašanje, ki omejuje uporabo digitalnih stiskalnic na osnovi UV-žarkov za fleksibilno pakiranje, saj preprosto niso bile dovolj robustne.

     "To smo rešili z razvojem popolnoma novega kompleta črnil, ki odraža potrebe trga za zložljive kartone in cevne laminate," je poudaril Schweizer. »To nam zdaj omogoča, da zagotovimo stroškovno učinkovit, visokokakovosten set UV črnil s širokim barvnim razponom in zahtevano obstojnostjo.

     »To ne podpira samo poslovne rasti za predelovalce, ampak tudi odpira ogromne priložnosti za blagovne znamke, da raziščejo nove oblike embalaže – kot tudi taktike za boljše pritegovanje potrošnikov in povečanje prodaje,« je dodal. »Še več, ker je dekoracijo/izpopolnitev Gallus Labelfire mogoče natisniti v enem prehodu, predstavlja krajši čas priprave, manj odpadkov – vse to je zelo pomembno za drago proizvodnjo cevnega laminata, kjer lahko običajno stane 1,7 €/ m2."

     Razvijanje črnil je za Gallus nova disciplina, ki jo je omogočilo sodelovanje s podjetjem HEIDELBERG.

     "To je ena od mnogih prednosti lastništva HEIDELBERGA," je dejal Schweizer. »Lahko uporabimo njihove najsodobnejše proizvodne zmogljivosti za načrtovanje in razvoj tega kompleta črnil s hitrostjo in v obsegu. To je fantastična zmogljivost in je prava razlika za naše podjetje. Še več, v času težav z dobavo delov in dostavo, neodvisnost in možnost, da jih zagotovimo prek celovite globalne mreže HEIDELBERG, daje našim strankam velik mir.”
Za Gallusovo ekipo za raziskave in razvoj je bilo največje vprašanje, kako preseči omejitve oblikovanja zaradi krhkosti strjenega UV črnila za brizgalne tiskalnike.

     "Ko odprete in zaprete zložljivo škatlo (FC), črnilo poči na pregibu," je opazil Schweizer. »Pri cevnih laminatih vidimo isto težavo. Tako smo razvili komplet črnil, ki je dovolj prilagodljiv, da se lahko uporablja za FC in cevne laminate – in to je bilo izdelano iz nič. Da bi to dosegli, smo morali upoštevati dodatne zahteve, kot so obdelovalnost, kakovost tiskanja, toplotna odpornost, obraba, povratna sila vzmeti, vonj, RCTA (Regulatory Compliance & Toxical Assessment), pogostost čiščenja, staranje in strjevanje črnila, če naštejemo samo nekaj."

     Trg etiket in embalaže se mora kratkoročno soočiti s številnimi izzivi, ki jih povzročajo pomanjkanje delovne sile, dobave delov in naraščajoči stroški. Toda v prihodnosti bo moral dokazati svojo relevantnost tudi prihodnjim generacijam, ki živijo v skoraj 100-odstotno digitalnem svetu.

     Kot priznanje za to sta Gallus in HEIDELBERG razvila novo vizijo za prihodnji uspeh trga etiket in embalaže.

     "To vključuje dodajanje avtomatizacije in povezljivosti za nadomestitev pomanjkanja kvalificirane delovne sile v celotni industriji," je opozoril Schweizer. »S povečanim pritiskom na izboljšanje trajnosti smo osredotočeni na razvoj digitalnih tehnologij za decentralizacijo vrednostnih verig. Kar zadeva avtomatizacijo poteka dela in zmanjšanje naše odvisnosti od človeškega posredovanja, ima Gallus nekaj revolucionarnih inovacij, ki so v celoti osredotočene na reševanje izzivov naših strank.«

     Schweizer je dodal, da lahko v prihodnjih letih pričakujemo več novih Gallusovih črnil.

     »Ker digitalne nalepke še naprej rastejo, poleg zložljivih črnil pričakujemo, da bodo črnila z nizko stopnjo migracije posebej za kozmetiko in hrano ter UV črnila za standardne nalepke predstavljala pomembno in takojšnjo rast za nas in širšo industrijo,« je dejal.

     »Še več, naše poslovanje selimo s prodajnega modela, ki temelji na ceni izdelka, na izračun skupne lastniške lastnine – zasnovan tako, da bolje služi strankam, poveča preglednost 'dejanskih stroškov' nakupa izdelka in zagotovi večjo vrednost za stranke,« Schweizer sklenjen. »Poleg tega, ker je tehnologija brizgalnih tiskalnikov, ki jo uporablja Gallus, modularna in razširljiva, jo bo v kombinaciji s strokovnim znanjem ekip za raziskave in razvoj HEIDELBERG in Gallus v prihodnosti mogoče uporabiti za druge aplikacije in trge – kar bo strankam omogočilo nadaljnje diverzificirati in rasti."


Kaj je tiskanje etiket?


     Tiskanje nalepk je postopek ustvarjanja in tiskanja nalepk, ki se uporabljajo za različne namene, kot so pakiranje izdelkov, pošiljanje, naslovne nalepke, črtne kode in identifikacijske oznake. Vključuje oblikovanje postavitve in vsebine nalepke, izbiro ustrezne metode tiskanja (kot je brizgalni ali termični tisk) in uporabo specializiranih tiskalnikov nalepk ali storitev tiskanja za izdelavo nalepk. Tiskanje nalepk podjetjem in posameznikom omogoča ustvarjanje nalepk profesionalnega videza, ki lahko pomagajo pri organizaciji, blagovni znamki in komunikaciji.


Kaj vam lahko COBOL pomaga?


     

     Mi, Foshan Shunde Cobol Industrial Co., Ltd. je eden od vodilnih proizvajalcev potrošnega materiala za tiskalnike na Kitajskem, ki ponuja kartuše s tonerjem za laserske tiskalnike, toplotne trakove, prilagojene kalupe za trakove, trakove za tiskalnike, kartuše s črnilom in dodatke. Z več kot 30-letnimi odličnimi storitvami, COBOL nagrada as"Znana blagovna znamka", ki ima več kot 2000 maloprodajnih trgovin in agentov po vsej državi. Medtem bodite zaupanja vredni in navedeni kot PRVO IZBERITE podjetje za osrednje in provincialne ponudbe.


     

     Kot zelo aktiven proizvajalec skoraj vsak mesec razvijamo nove dizajne. Če vas kaj zanima, vam bomo z veseljem ponudili podrobnosti. Dobrodošli, da nas kontaktirate, ugotovili boste, da smo zanesljiv partner!





      

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti