Cobol: olajša delovno življenje

Tiskanje boljšega življenja!

Skrbimo, boljši smo!

Canonovo poslovanje s potrošnim materialom za tiskanje je v vzponu, saj število prodanih enot raste

07-08-2023

Canonovo poslovanje s potrošnim materialom za tiskanje je v vzponu, saj število prodanih enot raste


     V tiskarski dejavnosti je dobava digitalnih laminatorjev za pisarniško uporabo postopoma okrevala, prodaja iR-ADV DX C5800, srednje hitrega barvnega stroja, pa je bila močna. V segmentu produkcijskih digitalnih tiskarskih sistemov sta barvni digitalni tiskarski stroj image PRESS V1350 in serija image PRESS V nadaljevali s širitvijo proizvodnih programov, kar se je odrazilo v dobri prodaji in povečanju števila prodanih enot. Če povzamemo, so se prihodki v tem segmentu v drugem četrtletju medletno povečali za 0,8 % na 574,9 milijarde jenov.


Canon printing


     Pričakuje se, da bodo negativna tveganja zaradi globalnih geopolitičnih tveganj in nadaljnje inflacije, ki vodijo v globalno monetarno zaostrovanje, ostala tudi v drugi polovici leta 2023. Po drugi strani pa so posledice epidemij ponovno vzpostavile normalen red na trgih in s tem v svetovnem gospodarstvu kot celota je v trendu okrevanja.


     Analize kažejo, da tržno povpraševanje po digitalnih laminatorjih za pisarniško uporabo in bolj produktivnih tiskalnikih ostaja trdno. Pri brizgalnih tiskalnikih se pričakuje, da bo novo povpraševanje po domačem tiskanju zaradi izbruha, kot tudi po tiskalnikih z visoko zmogljivostjo za ponovno polnjenje, še naprej naraščalo. Pri laserskih tiskalnikih se bo povpraševanje zaradi decentralizacije pisarn vrnilo v drugi polovici leta.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti