Cobol: olajša delovno življenje

Tiskanje boljšega življenja!

Skrbimo, boljši smo!

Izpad elektrike v Vietnamu! Prizadeta je proizvodnja potrošnega materiala za tiskanje tovarne Canon

13-06-2023

Izpad elektrike v Vietnamu! Prizadeta je proizvodnja potrošnega materiala za tiskanje tovarne Canon


     Ker temperatura v Vietnamu še naprej narašča, je povpraševanje po električni energiji naraslo, kar je povzročilo pomanjkanje električne energije v mnogih delih države. Od začetka junija so nekateri industrijski parki doživeli nenadne izpade električne energije, zaradi česar je bila za nekaj časa motena tovarniška proizvodnja. Vietnamski mediji so poročali, da je v parkih, kjer so tovarne multinacionalnih podjetij, vključno s Canonom, prišlo do 24-urnih izpadov električne energije, prej zasedene tovarne pa so mirovale.


printing consumable


     Po poročanju vietnamskih medijev sta vladi provinc Bac Ninh in Bac Giang poleg pozivov k varčevanju z električno energijo uvedli začasne ukrepe za distribucijo električne energije, da bi hkrati zagotovili elektriko za stanovanjsko rabo in industrijsko proizvodnjo, pri čemer dajeta prednost proizvodnji med dan in življenje ponoči, tovarne z nujnimi naročili, ki jih je treba izpolniti, pa lahko zaprosijo za proizvodnjo od 0.00 do 5.00, načrt, ki zaenkrat velja do konca junija. Vendar poročila pravijo, da proizvajalci še vedno skrbijo, da je proizvodnja prizadeta.


     Canon proizvaja tiskalnike v severnem Vietnamu od leta 2012, a ker je dobavna veriga za izdelke, kot so tiskalniki, tako velika in vietnamske tovarne ne morejo dobaviti vseh komponent, je le 20 od 175 Canonovih dobaviteljev v Vietnamu do danes lokalnih vietnamskih tovarn in večina teh tovarn je odgovorna za proizvodnjo plastičnih delov in embalaže.


     Na področju proizvodnje elektronskih komponent so velika multinacionalna podjetja, kot sta Samsung in Canon, tukaj postavila tovarne v industrijskih parkih. Pri proizvodnji elektronskih komponent se večinoma uporabljajo visoko zmogljivi stroji, ki imajo veliko porabo električne energije.


     Kakšne so bile Canonove izgube, ni jasno.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti