Cobol: olajša delovno življenje

Tiskanje boljšega življenja!

Skrbimo, boljši smo!

Intervju z uvoznikom: kateri kitajski potrošni material za tiskalnike je najbolj prepoznaven na ruskem trgu?

17-07-2023

Intervju z uvoznikom: kateri kitajski potrošni material za tiskalnike je najbolj prepoznaven na ruskem trgu?


V: Kakšne so spremembe v dobavi potrošnega materiala za tiskalnik v letih 2022–2023? V kolikšni meri lahko kitajski proizvajalci nadomestijo izdelke ameriških, japonskih in evropskih proizvajalcev?

Tatjana Bražnikova:Pogoji sodelovanja med japonskimi proizvajalci in ruskimi distributerji so se poslabšali, nekateri proizvajalci zavračajo oskrbo ruskega trga. V teh neugodnih razmerah se na ruskem trgu povečuje delež dobav kitajskih proizvajalcev, ki delno nadomeščajo japonske dobave, ne pa v celoti.

Trenutno so tonerji kitajskih proizvajalcev bolj abrazivni v primerjavi s tistimi japonskih proizvajalcev, poleg temperature taljenja. Ta dva dejavnika povzročata večjo obrabo opreme za tiskanje (OPC, magnetni valji, rezila itd.).

Toda kitajski tonerji imajo višje kontrastno razmerje, kar vodi do večje porabe. Te težave vplivajo na razmerje med ceno in zmogljivostjo kitajskega tonerja v primerjavi z relativno dragim japonskim tonerjem. Kljub tem težavam se izdelki kitajskih proizvajalcev tonerjev, kot so Golden Green, HGOA in ASC, glede izpisa besedila primerjajo z japonskimi proizvajalci, njihovi izdelki pa so na ruskem trgu v stalni in izdatni ponudbi.


V: Ali na ruski trg vstopajo novi proizvajalci in blagovne znamke? Kakšna je dostopnost potrošnega materiala v različnih tržnih segmentih? Kakšno je stanje v segmentu potrošnega materiala za barvne laserske tiskalnike? Katere znamke so na voljo za zamenjavo japonskih tonerjev, ki so znani po visoki kakovosti? Kateri visokokakovostni barvni laserski potrošni material za splošno uporabo je na voljo na ruskem trgu?

Tatjana Bražnikova:Večji dobavitelji pisarniške opreme, kot so Hewlett-Packard, Canon, Kyocera in Xerox, so se z začetkom posebne vojaške operacije umaknili z ruskega trga. Izgubili so tržni delež zaradi novih dobaviteljev/znamk iz Kitajske. Oprema je v bistvu podobna znanim modelom japonskih in ameriških proizvajalcev.

Trenutno se na področju potrošnega materiala za splošno rabo ne pojavljajo novi igralci, kar je ravno nasprotno kot pri laserski opremi. Trg potrošnega materiala je dovolj stabilen in dobro preskrbljen, manjka pa nekaj japonskih izdelkov, kot so nosilci in nekateri barvni tonerji. Razen Dinosaur's barvnih kemičnih tonerjev praktično ni nikogar, ki bi lahko nadomestil kakovostne japonske barvne tonerje. Že več kot leto dni uvažamo tonerje Dinosaur. Kartuše Meitu uporabljajo Dinosaur's toner, zato je po našem mnenju Meitu eden najbolj kakovostnih proizvajalcev barvnih kartuš za toner za splošno uporabo.

Barvni tonerji japonskih proizvajalcev IMEX, Tomoegawa in MKI so še vedno višji od svojih sorodnikov, še naprej jih uvažamo, a je to kar velik izziv.


V: Ali so ruske tiskalne naprave pritegnile pozornost na trgu? Je na trgu dejansko povpraševanje po ustreznih potrošnih izdelkih?

Tatjana Bražnikova:Najbolj opazna kitajska blagovna znamka na ruskem trgu je nedvomno Pantum, katerega tiskalniki se že nekaj let prodajajo v Rusiji in se oblikuje ustrezna ponudba univerzalnega potrošnega materiala. Naše podjetje ima na zalogi tonerje, OPC in čipe za najbolj priljubljene modele.

Kar zadeva druge ruske in kitajske znamke, kot so Cactus, Avision, Katusha in F+imaging, te znamke dobavljajo opremo manj kot eno leto. Verjamemo, da ko bodo te naprave dosegle določeno količino na trgu, bo povpraševanje po generičnih pretvorbahsumables zgoraj navedenih znamk. Kot sem že omenil, je večina modelov teh znamk tiskalnikov razvita na osnovi znanih modelov ameriških in japonskih proizvajalcev tiskalnikov, zato ne pričakujemo težav z dobavo pripadajočega potrošnega materiala.


V: Kako so se zaloge in cene spremenile v zadnjem letu? Kaj pa trajanje dobave in obseg izdelkov? Katere težave morajo rešiti ruski uvozniki potrošnega materiala za tiskanje?

Tatjana Bražnikova: Po motnjah v logistični in proizvodni dobavi med epidemijo si je naša panoga dejansko opomogla. Proizvajalci so nekoliko zvišali cene in dobavni pogoji so se vrnili skoraj na raven pred epidemijo.

Cene tranzita blaga na Kitajskem so se zdaj nekoliko znižale in časi so se skrajšali. Ponudba izdelkov se je praktično obnovila. Za razliko od kitajskih proizvajalcev se številni japonski proizvajalci še vedno soočajo z motnjami v dobavi surovin, kar je povzročilo motnje v dobavi njihove celotne palete izdelkov.

V primeru čezmejnih nakazil je plačilo v ameriških dolarjih praktično nemogoče zaradi velikih provizij za nakazila, ki jih zaračunavajo banke. Večina ruskih bank ne odpira računov v ameriških dolarjih in v glavnem nerade uporabljajo to valuto. Tudi plačila v RMB imajo nekatere omejitve, pri kitajskih bankah pa je situacija bolj raznolika. To je zato, ker so lahko kitajske banke zaskrbljene, da bi bile vpletene zaradi sankcij, ki so jih Združene države in Evropa uvedle velikim ruskim bankam.

Upamo, da bo delo naše vlade in bančnih institucij izboljšalo razmere in v celoti normaliziralo plačilni sistem med Rusijo in Kitajsko.


printer consumable









Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti