Cobol: olajša delovno življenje

Tiskanje boljšega življenja!

Skrbimo, boljši smo!

IDC objavlja poročilo o pošiljkah svetovnega trga tiskanja 2023Q2

18-09-2023

IDC objavlja poročilo o pošiljkah svetovnega trga tiskanja 2023Q2




Printing Market


IDC je analiziral, da je upad pošiljk in vrednosti pošiljk v četrtletju predvsem posledica zadržanega povpraševanja in presežnih zalog, ki so bile zapolnjene v prejšnjih četrtletjih. Drugi razlog je bilo zmanjšanje povpraševanja potrošnikov zaradi splošnega gospodarstva.


Vsi trije največji regionalni trgi, Kitajska, ZDA in Zahodna Evropa, so v drugem četrtletju 2023 doživeli medletni upad, ki ga je poganjalo manjše povpraševanje po tiskalnikih A4 tako na komercialnem kot potrošniškem trgu. V bližnji prihodnosti se pričakuje, da bo povpraševanje na nekomercialnem trgu ostalo umirjeno, medtem ko bo povpraševanje na komercialnem trgu verjetno ostalo močno, zlasti po tiskalnikih A3.


Market Report 2023


Med prvimi petimi prodajalci v smislu pošiljk v četrtletju sta bila Brother in Pantum edina, ki sta dosegla rast zmogljivosti, pri čemer sta se pošiljki povečali za 9,6 % oziroma 14,6 %. Razlogi za to so njihov uspeh pri oskrbovanju komercialnega sektorja, saj so njihovi cenejši modeli pridobili nekaj oprijema med malimi in srednje velikimi podjetji.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti